'Van handtekening naar signature
het vervolg...'

Terry Priem
chefkok / eigenaar

In maart 2019 startte ik samen met Esther Gastrobar STER. De vlag kon al snel uit, want de kieskeurige inspecteurs van de bandenfabrikant Michelin hebben dit eigentijdse restaurant bekroond met een Bib Gourmand, de belangrijkste beloning voor een uitstekende prijskwaliteitsverhouding.

Binnen twee jaar, waarvan een dik jaar in lockdown, wist Terry Priem gesteund door zijn echtgenote Esther van Otterloo zich met zijn moderne Franse gerechten op de culinaire kaart te zetten. ,,Veel kleur, veel smaak en spannende combinaties,” vat hij zijn losse stijl kort en bondig samen.

‘Ik ben redelijk autodidact in de gastronomie. Na de mavo heb ik eerst een scheikundige opleiding gevolgd. Van een vriend nam ik een afwasbaantje, een bijbaan, over in De Koophandel, een eetcafé op het Oostplein. Na De Koophandel volgde de Sorbonne, dat wat nu De Vrienden Live is in de Oude Haven. De chef van de Sorbonne maakte mij enthousiast voor het koksvak. En zo geschiedde.”

“Het pand aan de Jericholaan kende ik al goed. Het was ooit een coffeeshop, destijds de dichtstbijzijnde coffeeshop vanuit Capelle aan den IJssel.

Op mijn Puch, reed ik naar de Krimson voor een blowtje. Mijn wilde haren ben ik inmiddels kwijt, de wiet heb ik afgezworen, en tegelijkertijd ook weer niet. De restaurantmuur boven is bespoten met graffiti. Dat ontwerp is van mijn buurman, die ik ook van vroeger ken.” Geen gast die ervan opkijkt. In Rotterdam mag je tegendraads zijn. “Als graffitiartiest ging ik als STER door het leven. Mijn vrienden noemen mij nog altijd STER. Zo is de naam STER ontstaan…”

En nu 4 jaar later is Rotterdam-Kralingen een tweede STER rijker. In januari 2023 is Restaurant STER geopend aan de Honingerdijk 265. In de relatief kleine Gastrobar zijn we uit ons jasje gegroeid. We komen ruimte tekort voor de voorbereiding van onze events, maar ook keuken- en opslagruimte. Daarnaast hebben we altijd al de ambitie gehad om een tweede zaak te openen en daar op een wat hoger niveau te koken. Het fine-dining-restaurant, gevestigd op de voormalige locatie van restaurant Fred. We blijven een stoere sfeer houden, maar als fine-dining-restaurant serveren we wat meer verfijnde gerechten, rijkere producten, amuses, zijn er meer menumogelijkheden en meer beleving. En we hebben ruimte voor een prachtige speciaal voor ons gemaakte kaaswagen en een bijzondere Bolgheriwijnkaart met Super Tuscans, een lang gekoesterde wens. Ook hier komt de graffitikunst terug. De azuurblauwe tafelbladen maken het interieur stoer en spannend.

Axl

Keuken chef

Maak kennis met Axl, onze bevlogen keukenchef die zijn enthousiasme en Aziatische erfgoed samenvoegt om smaakvolle gerechten te creëren. In onze Gastrobar laat hij zijn culinaire talent zien, met unieke smaken en creatieve flair die elke gast een onvergetelijke ervaring bezorgen.

Robin

Maître

Terry en Robin kennen elkaar al een aantal jaar. Na een aantal jaren de wereld ontdekken en bij andere bedrijven gewerkt te hebben is hij nu dé gastheer bij STER. Een gezellige avond, daar zorgt Robin zeker voor!

Be a STER!

Kom jij ons STERrenteam versterken?!

Houd je van gastvrijheid en gastronomie? Dan ben jij misschien de STER die wij zoeken.